Pelaajat ja erotuomaritoiminta

Pelaajat

Pelaajien rekrytointi

Seura voi saada uusia harrastajia usean väylän kautta. Laadukas seura- ja juniorityö on seuralle parasta mainosta. Lisäksi mainokset alueen lehdissä, ilmoitukset kouluilla ja kaupoissa harrastustoiminnan alkaessa sekä koulu- ja päiväkotikäynnit  ja esimerkiksi  Pirkka Street Basket-tapahtuma tekee seuran toimintaa tunnetuksi ja tuovat joukkueisiin uusia pelaajia. Seuran toiminta-ajatukseen ei kuulu rekrytoida aktiivisesti pelaajia toisista seuroista.

Pelaajakoulutus

Pääasiallinen pelaajakoulutus tapahtuu pelaajan oman ikäluokan joukkueen harjoituksissa. Pelaajalle annetaan mahdollisuus pelata ja harjoitella myös vanhemman ikäluokan mukana, mikäli valmentajat katsovan sen olevan eduksi pelaajan kehittymiselle.

SUSI ALL Stars- on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen vaihe. Vuosittain järjestettävän All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan maajoukkueleirityksestä, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokkansa muiden pelaajien kanssa.  Leirityksen päätteeksi valitaan pelaajat Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueohjelmaan. Näille leireille valitaan pelaajat seuravalmentajien avustuksella.  RaPy kannustaa valmentajiaan olemaan aktiivisia pelaajiensa ohjaamisessa liiton järjestämiin tilaisuuksiin. 


Pelaajan polku

Raholan Pyrkivä tarjoaa toimintaa 3-vuotiaiden pallokoulusta aikuisten harraste- ja kilpatoimintaan asti.

Joukkueiden toimihenkilöt (valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat) rekrytoidaan pelaajien vanhemmista, aktiiviuransa päättäneistä seuran pelaajista sekä seuran ulkopuolelta lajistamme ja toiminnastamme kiinnostuneista henkilöistä. Rekrytointia tekee johtokunta ja joukkue itse.

Erotuomarit

Erotuomareita velvoittavat Koripalloliiton viralliset säännöt, joissa määritellään erotuomareiden tehtävät. Erotuomarien nimeämisestä virallisiin otteluihin vastaa alueen peleissä Koripalloliiton läntinen alue ja liiton sarjoissa Koripalloliiton tekninen yksikkö. Harjoitusotteluihin joukkueet hankkivat itse tuomarit.

Erotuomarit peleissä

  • Erotuomarit tarkastavat ja hyväksyvät kaikki pelissä käytettävät varusteet
  • erotuomarit tarkastavat pelaajien ja valmentajien lisenssit
  • erotuomarit ohjaavat peliä sekä neuvovat joukkueita 
  • Erotuomarit saavat tiedot peliajoista ja paikoista sähköisen järjestelmän kautta

Lisätietoja www.basket.fi

Erotuomarit ovat oikeutettuja saaman ottelusta palkkion ja matkakulukorvauksia. Koripalloliitto maksaa korvaukset tuomareille ja laskuttaa seuraa kuukausittain. 

Erotuomarikoulutus

Koripalloliiton läntinen alue ja Tampereen koripalloerotuomarikerho järjestävät yhdessä vuosittain 15 vuotta täyttäneille erotuomareiden alkeiskursseja, joihin toivotaan myös seuran jäsenten osallistuvan.

Junioripelaajille opetetaan jo pienestä pitäen sääntötuntemusta ja erotuomarien kunnioittamista. Lisäksi pelaajille on hyvä osoittaa pelaajauran lisäksi mahdollisuus toimia erotuomarina sekä kannustaa erotuomarikouluttautumiseen osallistumista.