Talous

Talouden suunnittelu

Raholan Pyrkivä ry on yleishyödyllinen yhdistys, jolla on verovapauksia. Yleishyödyllisyyden status on verottaja harkinnan varassa. Johtokunta huolehtii statuksen säilymisestä. Johtokunta suunnittelee seuran talouden tilikaudeksi kerrallaan. Tilikausi alkaa 1.7. ja päättyy 30.6. Talouden suunnittelu perustuu kauden toimintasuunnitelmaan.

Toiminta rahoitetaan avustuksin, sponsoreiden toimesta, pelaajamaksuin ja talkootuotoin.

Raholan Pyrkivä ry:n tilit ovat paikallisosuuspankissa 1.7.2012 alkaen.


Jäsenmaksu 

Jokainen seurassa pelaava juniori tai pelaava aikuinen on seuran jäsen. Jäsenmaksun vahvistaa vuosittain johtokunta. Jäsenmaksu oli 20 euroa. Jäsenmaksu peritään ensimmäisen harrastusmaksuerän yhteydessä syksyllä. Jäsenmaksu sisältää monia jäsenetuja. 


Kausimaksut

Pelaajan kausimaksun suuruuden määrää kausittain johtokunta.  Maksuista ja ohjeistuksesta tiedotetaan myClubin kautta.   Kausimaksut maksetaan  kahdessa tai neljässä erässä seuran tilille.  Maksuista lähetetään harrastajille MyClubin kautta lasku pankkiyhteystietoineen. 


Taloudenhoito

Tilinhoitaja on vanhempien kokouksessa valittu henkilö, jonka tehtävänä on huolehtia  joukkueen kauden rahsliikenteestä ( esim turnauksiin hankittava raha) joukkueen myClub laskujen teosta. Hänelle myönnetään johtokunnan päätöksellä käyttöoikeus seuran alatilille joukkueen rahaliikennettä varten, jos alatili on käytössä. Kaikilla joukkueilla ei ole kuitenkaan omaa alatiliä. Näissä tilanteissa hyödynnetään pääseuran tiliä. Lisätietoja taloudenhoitajalta.

Taloudenhoitaja on johtokunnan jäsen, joka vastaa seuran taloudellisten asioiden hoidosta. 

Seuran rahaliikenteestä pidetään kirjaa (kirjanpito) ja tehdään tilinpäätös.

Hyödyllisiä tiedostoja

Buffet -toiminta

Joukkueet voivat myydä peleissä kahvia ja pientä purtavaa. 

Raholan Pyrkvä on Suomen lakeja, asetuksia ja ohjeita noudattava rekisteröity yhdistys. Yhdistyslaki ja verottajan ohjeet antavat toiminnan kivijalat.

Tietolähteitä

Viimeisimpänä iso muutos on tulorekisteri ja sen edellyttämät toimet. Lisätietoja verottajan sivulta: tulorekisteri