Ottelut


Ottelutapahtuman järjestäminen

Otteluiden järjestämisessä tutustu alueen sarjojen osalta Koripalloliiton Läntisen alueen tai valtakunnallisten sarjojen osalta Koripalloliiton antamiin ohjeistuksiin. 

Läntisen alueen ohjeet lähetetään tiedotteena ennen kauden alkua joukkueen edellisen kauden yhteyshenkilölle.

Koripalloliiton säännöt ja sarjamääräykset

Otteluita järjestettäessä joukkueenjohtaja varaa kentät pelejä varten. Pääasiassa Rapy pelaa pelinsä Tesoman palloiluhallilla tai Lielahden koulun isossa salissa.  Muitakin kenttiä, kuten Hervannan vapaa-aikakeskusta tai Tammelan koulua, voi käyttää, jos Tesoma ei ole vapaana.

Jos joukkue pelaa pelinsä harjoitusvuorolla, siitä tulee tehdä ilmoitus Liikuntapalveiluihin.  Peliä varten tarvitaan useampu pukukoppi ja  vahtimestareilta enemmän työpanosta. Lisäksi pelistä tehdään varaus Timmiin.

Salien varaaminen pelitapahtumaa varten


Toimitsijatehtävät

Pelejä järjestävän joukkueen joukkueenjohtaja huolehtii, että joka pelissä on tarvittava määrä toimitsijoita ja että toimitsijat ovat paikalla sarjamääräysten mukaisesti.  Talkoovuorot tulee pyrkiä jakamaan joukkueen kesken tasaisesti.

Ottelupaikalle voidaan järjestää buffetti, jonka tuotto käytetään joukkueen menoihin.

 Ennen pelin alkua toimitsijoiden on laitettava toimitsijapöydän ajanottolaitteet ja pöytäkirjat kuntoon sekä testattava laitteiden toimivuus. Toimitsijoiden tehtäviin kuuluu myös tehdä saumatonta yhteistyötä erotuomarien kanssa ja heidän pitää olla puolueettomia.

Aluesarjan peleissä joukkueiden kotiotteluissa tarvitaan vähintään kaksi toimitsijaa:

  1. kirjuri
  2. ajanottaja

Koripalloliiton valtakunnallisissa peleissä (junioreiden valtakunnalliset 1. divisioonat ja SM-sarjat, miesten ja naisten 1. divisioona, SM-sarja ja Suomen Cup) tarvittavat toimitsijat ovat yleisesti ottaen :

  1. kirjuri
  2. ajanottaja
  3. 24 sekunnin valvoja
  4. tulostaulun hoitaja
  5. tilaston "kirjaaja"
  6. 1-2 tilaston "sanelijaa",
  7. kuuluttaja 

Koulutusta näihin tehtäviin on saatavilla ympärivuotisesti. Koulutuksesta ja sen hankkimisesta vastaa johtokunta yhdessä joukkueiden kanssa.

Tutustu Korisliitonseuratoiminnan materiaaleihinTulostauluohjaimen käyttö