Kiitos Raholan Pyrkivä!

14.10.2017

Tesoman palloiluhallissa 11.10.2017 pidetyssä seuran kokouksessa valittiin uusi johtokunta. Samalla johtokunnalle ja seuralle valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Sanna Mäyrä. Näin yksi elämäni merkittävä kasvuprojekti tuli hyvään päätökseen.

Onnittelut Sannalle puheenjohtajaksi valinnan johdosta. Sannalla on hyvä käsitys talkoiden merkityksestä seuralle perustuen hänen kokemuksiinsa toimiessaan joukkueenjohtajana ja Delfin Basket -turnauksen koordinaattorina seurassa. Raholan Pyrkivä sai hyvän puheenjohtajan!

Talkoovoimin toimiva Raholan Pyrkivä on kehittänyt toimintaa yhteisönsä toiveiden mukaan. Seura on hakenut jatkuvasti uudistuksia toiminnan keskiössä olevan juniorin parhaaksi. Hänelle on järjestetty kodin ja koulun tueksi kasvupaikka urheilun keinoin, lajina vaativa ja rakastettava koripallo, minkä parissa voi oppia itselleen hyvät ja monipuoliset eväät elämän taipaleelle. Täydellistä toiminta ei ole, mutta parasta mahdollista mitä talkoovoimin ja aidon yhteisöllisyyden keinoin voi saada.

Raholan Pyrkivän julkinen salaisuus on taustalla toimivat tukijoukot ja ns. ‘entiset raholalaiset’, jotka edelleen välittävät seuran toiminasta. He ovat kokemuksellaan oivaltaneet mitä yhteisöllisyys on ja haluavat auttaa jakamalla oppejaan tuleville sukupolville.

Seura itsessään ei ole muuta kuin Y-tunnus ja rivi yhdistysrekisterissä. Seuran tekevät sen toimintaan osallistuvat ihmiset. Raholan Pyrkivän väki on juniorikeskeisellä toiminnalla kasvattanut tuhansia kansalaisia urheilun keinoin. Olen havainnut miten entisten toimijoiden nostalgisiin tunnelmiin liittyy edelleen kiinnostavalla tavalla silloinen yhteiskunnallinen keskustelu ja tila. Tämä vain osoittaa sen miten kokonaisvaltaisesti ja suurella sykkeellä seuraa on rakennettu vuosien ajan. Seura on elänyt ajassa ilman erityistä agendaa aidon yhteisöllisen toiminnan pohjalta, josta muut voivat vain haaveilla. Sen huomaa hyvin pitkään toiminnassa olleista, jotka ymmärtävät sekä sitä vanhaa aikaa, että ovat vahvasti mukana tässä hyvässä uudessa ajassa. Heillä on perspektiiviä pitkältä ajalta ja he ovat yhteisölle suuri rikkaus.

Kulunut 9 vuotta seuran puheenjohtajana ovat olleet kasvujohteista vuoristorataa ja erinomainen harrastus. Tämä oli jo 3. osa-alue, josta olen saanut oppeja Raholan Pyrkivässä. Aikanaan pelaajana, sitten valmentaja/erotuomari/joukkueenjohtaja pelaajien parhaaksi ja nyt seuran johdossa yhteisön parhaaksi. Suosittelen kaikille johtamisesta, yhteisöllisyydestä tai yhteiskunnallisesta auttamisesta kiinnostuneille harrastukseksi vapaaehtoistoimintaa urheiluseurassa joukkueen tai koko seuran eteen. Matka on taatusti kasvattavaa ja sitä ei rahalla saa. Lisäksi antamasi panos moninkertaistuu hyötynä toiminnan keskiössä oleville junioreille. Pienillä teoilla saat aikaan suuria vaikutuksia.

Raholan Pyrkivä on todellinen kasvattajaseura. Terve nöyryys tehdä yhdessä parasta mahdollista, mitä talkoovoimin voi saada aikaiseksi, on suurin asia minkä olen tässä roolissa oppinut.

 

Kiitos Raholan Pyrkivä!


Sakari Paloviita
entinen puheenjohtaja
puheenjohtajana vuosina 2009-2017