Raholan Pyrkivä

JOHTOKUNTA  2020-2021

 

 

 

Raholan Pyrkivän johtokunta kokoontuu pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko Tesoman palloiluhallin kahviossa.  

                                 

Uusi johtokunta on aloittanut  kautensa 1.7.   Kesän ja syksyn  2020 kokoukset siis 1.7,5.8, 2.9, 7.10, 4.11 ja 2.12

Johtokunnan jäseniä on tavattavissa hallilla ennen kokousta klo 17.00. Tule rohkeasti jutulle ideoimaan tai vaikka antamaan palautetta toiminnasta!

puheenjohtajaSanna Mäyrä040-510 3028etunimi.sukunimi@rapy.net
varapuheenjohtajaNoora Vehmas0500-984320etunimi.sukunimi@rapy.net
sihteeriKati Järvinen041-481 9525etunimi.sukunimi@rapy.net
taloudenhoitajaKati Jokipakka040-737 6747etunimi.sukunimi@rapy.net
jäsenHeli Kinnunen050-353 4848etunimi.sukunimi@rapy.net
jäsenSakari Paloviita050-480 1846etunimi.sukunimi@rapy.net
jäsenValto Harju050-385 1791etunimi.sukunimi@rapy.net
 HUOM!  

 

 

Sähköpostiosoitteissa korvaa nimessä esiintyvät kirjaimet seuraavasti:ä => a
å => a
ö => o
   

MUITA YHTEYSTIETOJA

 
    
valmennuspäällikköJuuso Salonen050-584 7856etunimi.sukunimi@rapy.net
salivuorovastaavayhteistyötiimi toimisto@rapy.net
Delfin 2020 koordinaattorietunimi.sukunimi@rapy.net
nettivastaavaTimo Hellsten050-348 2211etunimi.sukunimi@rapy.net
StadiumvastaavaNoora Vehmas 0500-984320 etunimi.sukunimi@rapy.net
    
 

 

RAHOLAN PYRKIVÄ ry

koripalloa ja toimintaa kaikenikäisille                                                                                    

Raholan Pyrkivä ry on perustettu voimistelu- ja urheiluseuraksi Raholassa Tampereella vuonna 1946. Vuosien saatossa seura on muuttunut voimistelun ja urheilun yleisseurasta koripallon erikoisseuraksi. Koripallo on äärimmäisen monipuolinen, nopea ja tapahtumarikas taitolaji, mikä opastaa harrastajiaan jatkuvan oppimisen ja yrittämisen tielle henkilökohtaisten taitojen kehittämiseksi. Henkilökohtaisten taitojen lisäksi laji auttaa ymmärtämään joukkuekavereiden merkityksen erilaisissa tilanteissa ja eri rooleissa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.                                             

Seura tarjoaa harrastusmahdollisuuksia asiantuntevassa valmennuksessa 3-vuotiaiden pallokoulusta lähtien, ja siirtyen koripallon alkeiden opettelun kautta nuorten junioriluokkien läpi aina aikuiskoripalloon saakka. Mahdollisuuksia on myös kuntoliikuntaan. Maantieteellisesti toimimme keskityy Länsi-Tampereelle, joka koostuu Tampereen lounaisesta ja luoteisesta suuralueista.

Raholan Pyrkivän toimii Länsi-Tampereella.

Koripallotoiminta

Junioritoiminnan peruskivi on 3-6-vuotiaiden pallokoulussa, josta monet lapset siirtyvät seuran varsinaisiin koripallojoukkueisiin. Pallokoulut toimivat elo-toukokuussa. Pallokoulujen ja nuorimpien juniorijoukkueiden toiminnan alkamisesta tiedotetaan mm. koulujen ilmoitustauluilla ja ulko-ovilla.

Pääasiallisesti lapset ja nuoret pelaavat oman ikäluokkansa joukkueessa, mutta poikkeukset ovat mahdollisia silloin, kun se on lapsen/nuoren edun mukaista. Tällaisista poikkeuksista keskustellaan aina molempien joukkueiden valmentajien ja vanhempien kesken. Ongelmatilanteissa otetaan yhteyttä johtokuntaan.

Junioritoiminnan toimivuudesta vastaa johtokunta. Juniorivalmennuksen laadusta vastaavat valmennuspäälliköt ja koripallotiimi.

Seura tarjoaa koripalloharrastustoimintaa myös aikuisille. Sekä naisten että miesten puolella voi pelata koripalloa naisten ja miesten alemmissa divisioonissa.

Miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat tulevalla kaudella alueen kakkosdivisioonassa. Miesten ja naisten edustusjoukkueissa annetaan myös junioreille mahdollisuus kehittyä pelaajina.

Edustusjoukkueiden lisäksi seura tarjoaa pelaajille mahdollisuuden harrastaa koripalloa myös alueen alemmissa divisioonissa.

Kuntoliikunta

Seurassa voi harrastaa kilpaurheilun lisäksi kuntoliikuntaa mm. isä- ja äitikoriksessa.

Seuratoiminnan kehittäminen

Laadukas seuratoiminta edellyttää toiminnan jatkuvaa arvioimista ja kehittämistä. Laatutyöskentelyn tulee olla pyrkimyksiltään samansuuntaisia liiton ja alueen laatustrategian kanssa. Seuran toimintaa kehitetään tämän strategian tarjoaman viitekehyksen puitteissa huomioon ottaen paikalliset näkökohdat tarpeineen, toiveineen ja odotuksineen. Laatujärjestelmän olemassaolo varmistaa jatkuvan parantamisprosessin seurassa. Se toimii myös työnohjauksen ja perehdyttämisen välineenä, mikä puolestaan kehittää seuran toimintaa. Tämä kaikki toteutuu arvioinnin, mittaamisen ja toimintojen parantamiseen tähtäävien prosessien avulla.

Arviointi- ja kehittämisjärjestelmä

Laatukäsikirjaprojektin tarkoituksena on aikaan saada systemaattinen arviointi- ja kehittämisjärjestelmä seuraan. Seura tekee joka toinen vuosi tyytyväisyyskyselyn pelaajille, valmentajille, vanhemmille ja muille seuran jäsenille. Kysely toteutetaan surveytyyppisellä strukturoidulla kyselylomakkeella, johon sisällytetään muutamia avoimia kysymyksiä. Tulokset analysoidaan tilastollisia menetelmiä käyttäen kvantitatiiviseen muotoon. Avoimet kysymykset analysoidaan sisällönerittelyä käyttäen.
Tyytyväisyyskyselystä tekemisestä, jakamisesta ja tulosten yhteenvedosta vastaa johtokunnan nimeämä laaturyhmä. Tulosraportti käydään läpi johtokunnassa, junioritiimissä ja valmentajapalavereissa. Sen perusteella päätetään kehitystoimenpiteistä. Kehittämisprosessiin sisältyy vuosittainen laatukäsikirjan päivittäminen.
Tyytyväisyyskyselylomake on liitteessä 8. (linkki puuttuu??)
Laatujärjestelmän myötä joukkueilta vaaditaan joukkueiden omat toimintakertomukset, joissa ilmenee valmentajien ja pelaajien nimet, sarja johon osallistuttu kaudella, sijoittuminen sarjassa, turnauksiin osallistuminen ja niissä menestyminen.

Tavoitteiden toteutuminen 

Toimintaa arvioidaan suhteessa seuran asettamiin tavoitteisiin. 
Raholan Pyrkivässä seuratoimintaa arvioidaan vuosittain 
harrastajien määrää
tyttö- ja poikajoukkueiden määrää
valmentajien määrää ja laatua
jäsenten määrää
sarjoissa menestymistä
alueleireillä olijat
tyytyväiskyselyllä (toteutetaan joka toinen vuosi)

Pelaajat

Pelaajarekrytointi

Seura voi saada uusia harrastajia usean väylän kautta. Laadukas seura- ja juniorityö on seuran parasta mainosta. Lisäksi mainokset alueen lehdissä, ilmoitukset kouluilla ja kaupoissa harrastustoiminnan alkaessa sekä erilaiset kerhot ja esimerkiksi kesäkoris -tapahtumat tekevät seuran toimintaa tunnetuksi ja tuovat joukkueisiin uusia pelaajia. seuran toiminta-ajatukseen ei kuulu rekrytoida aktiivisesti pelaajia toisista seuroista.

Pelaajakoulutus

Pääasiallinen pelaajakoulutus tapahtuu pelaajan oman ikäluokan joukkueen harjoituksissa. Pelaajalle annetaan mahdollisuus pelata ja harjoitella myös vanhemman ikäluokan mukana, mikäli valmentajat katsovan sen olevan eduksi pelaajan kehittymiselle. 
Koripalloliitto järjestää vuosittain neljä 12 - 14-vuotiaille tarkoitettua All Star-leiriä, joilla kartoitetaan potentiaalisia maajoukkuepelaajia ympäri Suomen. Leirityksen päätteeksi valitaan pelaajat Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueohjelmaan. Näille leireille valitaan pelaajat seuravalmentajien avustuksella.
Tämän lisäksi liitto järjestää Talent-ohjelman huippulahjakkuuksille ja Talent-päivät haastajille. Seuravalmentajat ehdottavat pelaajiansa Talent-päiville.
Näistä ohjelmista löytyy lisätietoa www.basket.fi -sivuilta.
RaPy kannustaa valmentajiaan olemaan aktiivisia pelaajiensa ohjaamisessa liiton järjestämiin tilaisuuksiin.
    
Koripalloliiton pelaajakoulutuksen perusta on nuorten aluevalmennus. Nuorten aluevalmennus on pelaajan ensimmäinen askel maajoukkuetoiminnassa. Sekä alue- että maajoukkuevalmennuksessa toteutetaan samoja sisältöjä. 
Aluevalmennuksen kustannusten korvaamisesta pelaajille päättää johtokunta.
 

Koripalloilijan polku 3 vuotiaasta aikuisikään.

Pelaajan polku

Raholan Pyrkivä tarjoaa toimintaa 3-vuotiaiden pallokoulusta aikuisten harraste- ja kilpatoimintaan asti.

Joukkueiden toimihenkilöt (valmentajat, joukkueenjohtajat, huoltajat) rekrytoidaan pelaajien vanhemmista, aktiiviuransa päättäneistä seuran pelaajista sekä seuran ulkopuolelta lajistamme ja toiminnastamme kiinnostuneista henkilöistä. Rekrytointia tekee johtokunta ja joukkue itse.

Seurasiirrot

Seurasta toiseen vaihtavan pelaajan on pyydettävä kirjallisesti edustusvapautta vanhasta seurastaan. Tämä pyyntö on tehtävä virallisella seurasiirtolomakkeella, jonka saa mm internetistä osoitteesta seurasiirtoja koskevia ohjeita.

Seurasiirtoa pyytävä pelaaja täyttää ja allekirjoittaa lomakkeen ja toimittaa sen lähtöseuran puheenjohtajalle. Lähtöseuran puheenjohtaja allekirjoittaa lomakkeen, jonka jälkeen pelaaja tarvitsee tuloseuran allekirjoituksen lomakkeeseen.

Allekirjoitusten jälkeen tuloseuran on maksettava siirtosumma Koripalloliittoon, jonka jälkeen lähetetty hakemus voidaan käsitellä Koripalloliitossa. Alueensarjoissa pelaajasiirto tulee voimaan 1 vuorokausi sen jälkeen, kun alue on vahvistanut siirron. Liiton sarjoja pelaavien tulee ottaa selvää liiton pelaajasiirroista. Seurasiirtoa ei tarvitse tehdä, jos pelaaja ei ole Suomessa edustanut mitään seuraa virallisissa koripallopeleissä edellisenä kilpailukautena.

Erotuomarit

Erotuomareita velvoittavat Koripalloliiton viralliset säännöt, joissa määritellään erotuomareiden tehtävät. Erotuomarien nimeämisestä virallisiin otteluihin vastaa alueen peleissä Koripalloliiton läntinen alue ja liiton sarjoissa Koripalloliiton tekninen yksikkö. Harjoitusotteluihin joukkueet hankkivat itse tuomarit.

Erotuomarit peleissä

 • Erotuomarit tarkastavat ja hyväksyvät kaikki pelissä käytettävät varusteet
 • erotuomarit tarkastavat pelaajien ja valmentajien lisenssit
 • erotuomarit ohjaavat peliä sekä neuvovat joukkueita 
 • joukkueenjohtaja ilmoittaa erotuomareille peliajankohdan ja paikan ajoissa. Ilmoituksen on oltava perillä vähintään 14 vuorokautta ennen pelin alkua.

Lisätietoja www.basket.fi

Erotuomarit ovat oikeutettuja saaman ottelusta palkkion ja matkakulukorvauksia. Maksutapa on suoraan erotuomarin pankkitilille tehtävä suoritus, jonka tekee seuran taloudenhoitaja. Siksi täydennetty maksulomake tulee toimittaa taloudenhoitajalle heti ottelun jälkeen.

Erotuomarimaksukuitit ovat saatavilla seuran nettisivuilta www.rapy.net. Mallikuitti on lisäksi liitteessä 7. mallikuittia ei tarvita tässä?  ”Lomake – erotuomarimaksu”
Erotuomarikuitit toimitetaan seuran taloudenhoitajalle, joka korvaa maksut maksujen suorittajalle.


Erotuomarikoulutus

Koripalloliiton läntinen alue ja Tampereen koripalloerotuomarikerho järjestävät yhdessä vuosittain 15 vuotta täyttäneille erotuomareiden alkeiskursseja, joihin toivotaan myös seuran jäsenten osallistuvan.

Junioripelaajille opetetaan jo pienestä pitäen sääntötuntemusta ja erotuomarien kunnioittamista. Lisäksi pelaajille on hyvä osoittaa pelaajauran lisäksi mahdollisuus toimia erotuomarina sekä kannustaa erotuomarikouluttautumiseen osallistumista.
 

Palkitseminen

Kauden päättäjäiset

Seuran kauden päättäjäiset ovat koko seuran koripalloilijoiden yhteinen kauden päätös toukokuussa, jossa palkitaan seuran pelaajia. Jokaisen pelaajan toivotaan pääsevän paikalle ja myös vanhemmat ovat tervetulleita. Päättäjäisten järjestämisestä vastaa johtokunnan perustama työryhmä.

Palkintojenjakojärjestelmä on liitteessä x.

Muut huomionosoitukset


Seura voi huomioida harkintansa mukaan toiminnassaan mukana olevia, esimerkiksi tasakymmeniä täyttäviä henkilöitä sekä ylioppilaiksi kirjoittaneita pelaajiaan ja valmentajiaan. Seura voi harkintansa mukaan huomioida myös muista merkittävistä ansioista. Huomionosoitusaloitteet ohjataan johtokunnan päätelttäväksi.

 

Raholan Pyrkivän Kesäkotisäätiö

Kesäkotisäätiö ylläpitää Kaikulan leirikeskusta. Sitä on mahdollisuus vuokrata joukkueiden kesäharjoitteluun. Vuokraussopimukset tehdään Kesäkotisäätiön määrittämälle henkilölle. Lisätietoja Kaikulasta ja sen käyttömaksuista saa seuran puheenjohtajalta sekä säätiön nettisivuilta.

Delfin Basket Tournament

Kansainvälinen koripalloturnaus Delfin Basket Tournament on toteutettu yhteistössä Tampereen Pyrinnön ja  Raholan Pyrkivän kesken vuodesta 1988 lähtien. Talkoovoimin toteutettu turnaus on pitkäaikaisempia ja suurimpia koripallotapahtumista Suomen historiassa. Turnaus järjestetään aina viikonloppuna heinä-elokuun taitteessa. Turnauksen järjestäjiksi osallistuvat seurojemme kaikki joukkueet riippumatta heidän osallistumisestaan turnauksen sarjoihin.

Delfin basket turnaus on kauden aloitus ja erinomainen paikka omaksua joukkueen kauden aikana tarvittavia taitoja buffetmyyntiin ja toimitsijatehtäviin. Jokainen oppii toimitsijaksi.

Turnauksen talkootehtävät

Turnaus on aina heinäelokuun taitteen lähellä olevana viikonloppuna. Turnaus alkaa perjantai aamuna ja päättyy sunnuntai-iltapäivään. Jokaisen on syytä varautua valmistautumiseen torstai-iltana ja itse talkootehtäviin perjantai aamusta sunnuntai-iltapäivään.

Turnausvieraat majoitetaan majoituspaikkaan ja he pelaavat ottelunsa pelipaikoilla. Talkoojoukkueemme saavat vastuulleen pelipaikan, majoituspaikan tai näiden yhdistelmän. Lisäksi turnausvieraille tarjoillaan ruoka, jonka tarjoilusta vastaamme talkoilla.

Talkoissa tarvitaan miehitys seuraavasti:

Pelipaikka klo 8 - 21 / 3

 • salivastava
 • ottelun pöytäkirjan pitäjä
 • ottelun tulostaulun pitäjä
 • buffetmyyjä 1
 • buffetmyyjä 2

Majoituspaikka 24h / 3

 • majoitusvalvoja (ns. avainhenkilö)
 • buffetmyyjä

Yhdistelmäpaikka

Yhdistelmäpaikassa buffetmyyjän tehtävä voidaan paikasta riippuen järjestää yhdessä tai kahdessa paikassa.

Ruokailu

Aamiainen, lounas ja päivällinen tarjoillaan liukuvalla aikaikkunalla. Ts. edellisen päättyessä seuraava alkaa. Ruokailussa tarvittava miehitys vaihtelee 5-10 riippuen päivästä ja kellonajasta. Vuoron pituus on 4-6 tuntia.