Talous

Talouden suunnittelu

Raholan Pyrkivä ry on yleishyödyllinen yhdistys, jolla on verovapauksia. Yleishyödyllisyyden status on verottaja harkinnan varassa. Johtokunta huolehtii statuksen säilymisestä.

Johtokunta suunnittelee seuran talouden tilikaudeksi kerrallaan. Tilikausi alkaa 1.7. ja päättyy 30.6. Talouden suunnittelu perustuu kauden toimintasuunnitelmaan.

Toiminta rahoitetaan avustuksin, sponsoreiden toimesta, pelaajamaksuin ja talkootuotoin.

Raholan Pyrkivä ry:n tilit ovat paikallisosuuspankissa 1.7.2012 alkaen.


Jäsenmaksu 

Jokainen seurassa pelaava juniori tai pelaava aikuinen on seuran jäsen. Jäsenmaksun vahvistaa vuosittain johtokunta. Jäsenmaksu oli 20 euroa. Jäsenmaksu peritään ensimmäisen harrastusmaksuerän yhteydessä syksyllä. Jäsenmaksu sisältää monia jäsenetuja. 


Kausimaksut

Pelaajan kausimaksun suuruuden määrää kausittain johtokunta.  Maksuista ja ohjeistuksesta tiedotetaan myClubin kautta.   Kausimaksut maksetaan neljässä erässä seuran tilille.  Maksuista lähetetään harrastajille MyClubin kautta lasku pankkiyhteystietoineen. 


Taloudenhoito

Tilinhoitaja on vanhempien kokouksessa valittu henkilö, jonka tehtävänä on huolehtia joukkueen rahaliikenteestä ja joukkueen myClub laskuje teosta. Hänelle myönnetään johtokunnan päätöksellä käyttöoikeus seuran alatilille joukkueen rahaliikennettä varten. Kaikilla joukkueilla ei ole kuitenkaan omaa alatiliä. Näissä tilanteissa hyödynnetään pääseuran tiliä. Lisätietoja taloudenhoitajalta.

Taloudenhoitaja on johtokunnan jäsen, joka vastaa seuran taloudellisten asioiden hoidosta. 

Seuran rahaliikenteestä pidetään kirjaa (kirjanpito) ja tehdään tilinpäätös.

Hyödyllisiä tiedostoja

Lisenssi

Seuran kausimaksu ei sisällä Suomen Koripalloliiton lisenssiä.

Jokainen pelaaja hankkii itse oman lisenssinsä netissä ennen sarjapelien alkamista osoitteesta https://www.basket.fi/basket/info/lisenssit/lisenssin-osto/.

Sarjapelejä ei pääse pelaamaan ilman lisenssiä. Joukkueenjohtajan tehtävänä on huolehtia, että jokaisella pelaajalla on lisenssi hankittuna ennen sarjapelien alkua.  Nykyinen sähköinen pöytäkirja ei myöskään mahdollista pelaamista ilman lisenssiä

Buffet -toiminta

Joukkueet voivat myydä peleissä kahvia ja pientä purtavaa. 

Tarkempia ohjeita alasivuilla. Löydät ne sivun valikosta.