Ottelut

Ottelutapahtuman järjestäminen

Otteluiden järjestämisessä pitää tutustua alueen sarjojen osalta Koripalloliiton Läntisen alueen tai valtakunnallisten sarjojen osalta Koripalloliiton antamiin ohjeistuksiin.Läntisen alueen ohjeet lähetetään tiedotteena ennen kauden alkua joukkueen edellisen kauden yhteyshenkilölle.

Otteluita järjestettäessä joukkueenjohtajan tulee varata kentät pelejä varten. Pääasiassa Rapy pelaa pelinsä Tesoman palloiluhallilla tai Lielahden koulun isossa salissa. Jos joukkue pelaa pelinsä harjoitusvuorolla, siitä tulee tehdä ilmoitus Liikuntapalveiluihin.  Peliä varten tarvitaan enemmän pukukoppeja ja muutoinkin vahtimestareilta enemmän työpanosta.Lisäksi pelistä tulee varaus Timmiin. 

Jojon tehtävänä on huolehtia joukkueesta riittävä määrä toimitsijoita paikalle otteluun. Talkoovuorot tulee pyrkiä jakamaan joukkueen kesken tasaisesti.

Katso kohdat toimitsijat, erotuomarit, ja salivaraukset. Ottelupaikalle voidaan järjestää kanttiini, jonka tuotto käytetään joukkueen menoihin.


Toimitsijatehtävät

Pelin / pelejä järjestävän joukkueen joukkueenjohtaja huolehtii, että joka pelissä on tarvittava määrä toimitsijoita ja että toimitsijat ovat paikalla sarjamääräysten mukaisesti. Toimitsijat sopivat keskenään tehtäväjaosta. Ennen pelin alkua toimitsijoiden on laitettava toimitsijapöydän ajanottolaitteet ja pöytäkirjat kuntoon sekä testattava laitteiden toimivuus. Toimitsijoiden tehtäviin kuuluu myös tehdä saumatonta yhteistyötä erotuomarien kanssa ja heidän pitää olla puolueettomia.

Alueen peleissä joukkueiden kotiotteluissa tarvitaan vähintään kaksi toimitsijaa:

 1. kirjuri
 2. ajanottaja

Koripalloliiton valtakunnallisissa peleissä (junioreiden valtakunnalliset 1. divisioonat ja SM-sarjat, miesten ja naisten 1. divisioona, SM-sarja ja Suomen Cup) tarvittavat toimitsijat ovat yleisesti ottaen (ks. 2.7.3.):

 1. kirjuri
 2. ajanottaja
 3. 24 sekunnin valvoja
 4. tulostaulun hoitaja
 5. tilaston "kirjaaja"
 6. 1-2 tilaston "sanelijaa",
 7. kuuluttaja

Koulutusta näihin tehtäviin on saatavilla ympärivuotisesti. Koulutuksesta ja sen hankkimisesta vastaa johtokunta.

Katso myös basket.fi sivustolta

 • Alueen sarjamääräykset
 • Sarjatoiminta
 • ym.

Ennen ottelua

Tarkista tulostauluohjaimen tiedot. Voit käyttää tähän tarkistuslistaa, jonka löydät okealta palstalta.

Tulostauluohjaimen tarkistuslista.pdf

Tulospalvelu

Tulospalvelusta seuran sisällä, Koripalloliittoon ja medioille vastaavat joukkueet itse. Koripalloliitto ohjeistaa joukkueita kauden alussa materiaaleissaan, miten tulospalvelu kaudella hoidetaan.

Joukkueen yhteyshenkilön pitää  alueen sarjoissa  viedä kotipelien tulokset pikimmiten pelin päättymisen jälkeen Fiba Orginizeriin.

Ottelupöytäkirjat

Tyhjiä ottelupöytäkirjoja säilytetään seuran toimistolla oikeanpuoleisessa kaapissa. Niitä voi hakea pyytämällä vahtimestaria avaamaan tuon kaapin. 

Huom. Kaudella 2021-2022 siirrytään sähköiseen pöytäkirjaan.  Paperisia pöytäkirjoja voi ensi kaudella vielä käyttää, mutta söhköiseen siirtymistä suositellaan.

Sarjatoiminta (basket.fi)

Pöytäkirjojen loppuessa

Kun pöytäkirjat loppuvat, voi täydennystä hakea HLU:n toimistolta. Esim. 4 nippua kerrallaan. HLU toimisto sijaitsee Kalevan Prisman tuntumassa

https://www.hlu.fi/yhteystiedot-info/yhteystiedot/

Ilmoita asiasta joukkueenjohtajille (joukkueenjohtajat@rapy.net), jotta he tietävät tilanteen kehittymisen.

Jos et pysty hakemaan etkä löydä ketään hakemaan uusi, niin voit pyytää seuran puheenjohtajaa hakemaan pöytäkirjat. Yhteistiedot löytyvät osoitteesta https://www.rapy.net/yhteystiedot/