Ottelut


Ottelutapahtuman järjestäminen

Otteluiden järjestämisessä tutustu alueen sarjojen osalta Koripalloliiton Läntisen alueen tai valtakunnallisten sarjojen osalta Koripalloliiton antamiin ohjeistuksiin. 

Läntisen alueen ohjeet lähetetään tiedotteena ennen kauden alkua joukkueen edellisen kauden yhteyshenkilölle.

Otteluita järjestettäessä joukkueenjohtajan tulee varata kentät pelejä varten. Pääasiassa Rapy pelaa pelinsä Tesoman palloiluhallilla tai Lielahden koulun isossa salissa. Jos joukkue pelaa pelinsä harjoitusvuorolla, siitä tulee tehdä ilmoitus Liikuntapalveiluihin.  Peliä varten tarvitaan enemmän pukukoppeja ja muutoinkin vahtimestareilta enemmän työpanosta.Lisäksi pelistä tulee varaus Timmiin. 

Jojon tehtävänä on huolehtia joukkueesta riittävä määrä toimitsijoita paikalle otteluun. Talkoovuorot tulee pyrkiä jakamaan joukkueen kesken tasaisesti.

Katso kohdat toimitsijat, erotuomarit, ja salivaraukset. Ottelupaikalle voidaan järjestää kanttiini, jonka tuotto käytetään joukkueen menoihin.


Toimitsijatehtävät

Pelejä järjestävän joukkueen joukkueenjohtaja huolehtii, että joka pelissä on tarvittava määrä toimitsijoita ja että toimitsijat ovat paikalla sarjamääräysten mukaisesti. 

 Ennen pelin alkua toimitsijoiden on laitettava toimitsijapöydän ajanottolaitteet ja pöytäkirjat kuntoon sekä testattava laitteiden toimivuus. Toimitsijoiden tehtäviin kuuluu myös tehdä saumatonta yhteistyötä erotuomarien kanssa ja heidän pitää olla puolueettomia.

Aluesarjan peleissä joukkueiden kotiotteluissa tarvitaan vähintään kaksi toimitsijaa:

 1. kirjuri
 2. ajanottaja

Koripalloliiton valtakunnallisissa peleissä (junioreiden valtakunnalliset 1. divisioonat ja SM-sarjat, miesten ja naisten 1. divisioona, SM-sarja ja Suomen Cup) tarvittavat toimitsijat ovat yleisesti ottaen (ks. 2.7.3.):

 1. kirjuri
 2. ajanottaja
 3. 24 sekunnin valvoja
 4. tulostaulun hoitaja
 5. tilaston "kirjaaja"
 6. 1-2 tilaston "sanelijaa",
 7. kuuluttaja 

Koulutusta näihin tehtäviin on saatavilla ympärivuotisesti. Koulutuksesta ja sen hankkimisesta vastaa johtokunta.

Katso myös basket.fi sivustolta

 • Alueen sarjamääräykset
 • Sarjatoiminta
 • ym.

Ennen ottelua

Tarkista tulostauluohjaimen tiedot. Voit käyttää tähän tarkistuslistaa, jonka löydät okealta palstalta.

Tulostauluohjaimen tarkistuslista.pdf